Intervju

Hej Erik! Vem är du?

Jag är skådespelare, regissör och dramatiker, bor i Göteborg och en hel del i Stockholm. Brinner för att berätta om människans utmaningar och hur vi utvecklas.

Var startade din karriär?


- Vad som varit karriär och vad som varit ett utforskande är svårt att särskilja tycker jag. Allt hänger ihop. Jag började ju göra filmer redan i tonåren, hemma i Hudiksvall, och insåg väl där och då att det var vad jag ville ägna mitt liv åt. Sedan har jag utbildat mig och arbetat på en massa filmprojekt och teatrar.Kan du säga något om dina egna projekt?


- Just nu skriver jag på en ny teaterpjäs, kan inte säga så mycket mer om den än. Samtidigt är vi i finansieringsfasen av en TV-serie där jag spelar en av huvudrollerna.Vad är dina främsta kvaliteter som skådespelare ?


- Nyfikenhet, nogrannhet och mod antar jag. Jag kastar mig gärna ut men vill förstås gå på djupet och bygga upp karaktären. Jag tycker varje roll förtjänar ett grundligt förarbete, så att en komplett och intressant figur fyller skådespelarens kropp.   Har du några färdigheter som är bra att känna till?


- Jag spelar gitarr och piano, sjunger hyfsat och är bra på dialekter. Ägnar mig en del åt kampsport, badmniton, ridning och slalom.